Cervikal anestesi lustgas

För att applicera anestesin bör fostrets tillstånd vara oklanderligt, fostervätskan ska vara klar och livmoderhålan ska öppnas minst 3-4 centimeter för att vara tekniskt framgångsrik. Membranen ska punkteras eller punkteras för att kunna använda en hårbottelektrod för att övervaka fostrets hälsa vilket du kan läsa om lustgasakuten.se .

Med hjälp av en speciell nål avsedd för detta ändamål, kommer läkaren turas om att placera fingret genom slidan på varje sida av livmodern och rikta spetsen av nålen mellan fingrarna på rätt plats under slemhinnan i livmodern se här. Bedövningen ska sprutas på två eller fyra ställen.

Anestetiken i livmoderhalsen börjar fungera mycket snabbt, efter bara några minuter. Det lindrar smärta väl eller utmärkt i 50% av födseln och måttligt i 35% av födseln. Om det behövs kan det upprepas efter 1,5 till 2 timmar, såvida inte livmodern redan har öppnat helt.

Cervikal anestesi passar bäst för nyfödda vars leverans fortskrider snabbt och effektiv smärtlindring krävs under en kortare tid än för första gången.