Hur lång tid har en smart TV?

Det största problemet med Smart TV apparater har att göra med installerade operativsystem. De är ofta mycket begränsade, är fulla av buggar och är inte särskilt flexibla för tekniska förändringar. En vanlig TV varar vanligtvis mer än fem år. En smart TV kan bli föråldrad och nästan oanvändbar efter bara två år. Detta beror på att tillverkaren inte längre uppdaterar operativsystemet eller firmware. I så fall skulle de mest populära streamingapparna inte längre stödjas. Vi kunde inte längre göra något “smart” utom surfa på internet eller tillgång till innehåll som delas på nätverket via DLNA.

Detta problem är mycket uppenbart och bör beaktas eftersom det, till skillnad från en dator, inte är möjligt att uppdatera de interna komponenterna i en TV för att se på det bästa streaming tjänsterna vi denna länk. När folk undrar vad smart TV är, måste de förstå att det är en teknisk Produkt och som sådan är föremål för inkurans. Och ganska snabbt också.

Vi kan dock minimera problemet genom att fokusera på TV-apparater med ständigt uppdaterade operativsystem under den första perioden. Detta är fallet för Samsung, Sony och LG-modeller, till exempel. Eller satsa på Android TV, det vill säga tv-apparater med Googles operativsystem och därför lämpliga för de program som normalt är tillgängliga för smartphones. Detta alternativ säkerställer kompatibilitet med äldre system även efter tre år.